torsdag 5 september 2013

Lchf kycklinggryta recept

Eftersom det var ett hittepå recept så ska jag försöka återminnas vad jag slängde i grytan, den var iaf väldigt god och smakrik!

3 kycklingfileér
2 morötter
1 gullök
1 gul paprika
1/4 kålhuvud (från ett stort huvud)
2 dl frysta ärter
1 burk passerade tomater
2 dl vispgrädde
2-3 msk soja
1 kycklingbuljongtärning utspädd i 3 dl vatten
1-2 tsk curry
1 msk gurkmeja (supernyttigt!)
1 tsk chilipulver
1tsk chiliflakes
salt och svartpeppar

Hacka alla grönsaker i lagom stora bitar, ställ åt sidan i en bunke.
Skär kycklingen i lagom stora bitar och fräs den i smör, krydda redan nu så du får fram alla smaker i kryddorna.
Släng i kålen och fräs den en kort stund med kycklingen ca 3-4 minuter.
Häll på passerade tomaterna, grädden och buljongen och koka upp, smaka av med salt och peppar.
Ha sedan i resten av grönsakerna och koka tills de är lagom mjuka, vill du hellre ha soppa än gryta kan du späda den med mer vatten eller buljong.

Den var väldigt god och alla smakerna kommer fram väldigt bra när den är varm men inte het, så låt den stå en stund innan ni serverar den!


 Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar