lördag 3 mars 2012

Nu tusan är det vår!

Helt underbart väder ute, våren är här nu! (betyder det att jag måste ta ner julbelysningen på balkongen?)
Jag är lite seg ibland och det har bara inte blivit av, men idag så....

Gårdagens middag var smarrig, tog ingen bild men det var dom där goda oxrulladerna med blomkålspurén, ni måste testa!

Dagens frulle blev 2 fröknäcken med ost och gurka, gott i sin enkelhet :)

Träningen den här veckan har inte varit så bra, mensvärk, träffa systrar, luncha på stan. plugga osv... det har funnits roligare och mer nödvändiga saker att göra tydligen ;)

Dock har jag rört på mig ändå så det är inte katastrof, men man märker att man saknar känslan man får efter att ha tränat och tagit ut sig, får ta igen det nästa vecka!

Ikväll kommer syster över och kikar på mellon, funderar lite på om vi skulle grilla idag.
Måste isåfall köpa mer gas, skulle vara lite irriterande om den tar slut innan man är klar ;)

Återkommer med vad jag hittar på till middagen :)

Ha en underbar lördag!

fredag 2 mars 2012

Härliga fredag och helg!

Hej på er!

Idag har det bara pluggats hela dagen, två inlämningsuppgifter som jag knåpat med.
Fick in båda i tid och fick till och med respons på den första jag skickade in, VG+ :)
Jag är nöjd kan jag lova!

Ikväll blir det middag med några nära och kära, ska laga oxrulladerna med blomkåls& broccolipuré och sallad....Mums!

Nu ett glas vitt och fira att det är helg igen ;)

Ha en underbar kväll så hörs vi! Kram

torsdag 1 mars 2012

Lchf Bärpaj med vispad grädde -Recept

Igår ville jag bjuda på något gott efter maten, eftersom jag själv inte är en gottegris så hade jag inte mycket hemma.
Rotade i skåpen och tog vad jag hade och improviserade ihop en bärpaj.
Betyget blev klart godkänt :)

75 gr. smör
1/4 valfri sötning (jag tog sukrin blandat med stevia)
2,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
1 msk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver
1 ägg
300 gr. hallon & blåbär

Ugn: 200 grader

Låt smöret bli rumstempererat, vispa ihop smör med sukrin, mandelmjöl, kokosflingor, fiberhusk och vaniljpulvret.
Blanda i ägget till sist, ställ in i kylen en stund.

Smörj 8 små formar med smält smör, "bröa" med kokosflingor eller mandelmjöl.

Tryck ut en bit deg i varje form ända upp till kanterna, fyll sedan formarna med bär.
Strö över lite kokosflingor och grädda sedan i mitten av ugnen tills dom fått fin färg (ca.10 min).
Men håll koll på dem i slutet för dom bränns snabbt!

Vispa lite grädde till, ät och njut!
Före gräddningen

Och efter :)

Hoppas ni gillar den!

Mysig dag!

Syster min sov över igår, riktigt kul att ha henne här en sväng :)
Och idag mötte vi upp syster nummer 3 (av 4:a :) inne i stan för lunch, åt på Fridays (igen) idag tog jag en ceasarsallad, helt klart godkänd!

Bytte jackan jag köpte i veckan mot en annan modell och storlek då jag helt kallt räknar med att large kommer att vara för stort om en månad eller två.
Är mycket nöjd över valet :)

Hem igen och fortsätta med inlämningsuppgifterna, och blev klar med turism-delen, känns skönt.

Middagen idag blev en bit kött, resterna av rättikagratängen, en klick bea och sallad.

Nu ska jag skriva ner ett recept jag hittade på igår kväll och sen bara mysa i soffan resten av kvällen, hoppas att ni har haft en bra dag alla!
Kram

Veckans Viknedgång

Med mens och allt vad det innebär så hade jag inga höga förhoppningar på minus, hade förlikat mig med tanken att stå still och vägde mig mest "bara för att" göra det.

Men -0,5 kg visade vågen, och som vanligt förstår jag mig inte på kroppen alls men är nöjd med ett minus den här veckan! :)

Nu blir det kaffe och nyhetsmorgon :) Kram på er!

onsdag 29 februari 2012

Lchf Kladdkaka med mintsmak -Recept

Har helt glömt bort att lägga ut receptet på denna ljuvliga kladdkaka som jag gjorde för ett tag sedan, men här kommer det nu!

4 ägg
200 g mörk choklad 70%
200 g osaltat smör
1/2 dl sukrin
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk mandelmjöl
10 droppar pepparmyntolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Smält smör och choklad på låg värme. Tillsätt pepparmyntoljan.

Vispa ägg, sukrin och vaniljpulver luftigt. Tillsätt mandelmjölet.

Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund till.



Häll smeten i springform ca 25 cm i diameter och grädda i 7-8 minuter.
(jag hade min inne lite längre, kanske 10-12 minuter och den var ändå kladdig när det var klar)

Låt stå kallt innan servering.
Jag serverade den med rårörda hallon och vispad grädde, mums!
Receptet kommer ifrån bloggen: Allt om Lchf

Rostas med Rättikagratäng -Recept Lchf

Dagens middag blev underbart god!

4 pers.

Rättikagratängen:

400-500 gr. rättika
2 små morötter (kan uteslutas om man är strikt)
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
3 msk färskost
2-3 dl riven ost
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
salt, chilipeppar och svartpeppar

Jag använde en mindre gratängform än vanligt för det här receptet, ungefär i storlek med en springform.

Sätt ugnen på 100-125 grader (beroende på om du använder varmluft)
Skala rättikan och morötterna skiva sedan i tunna skivor.
Lägg i kastrull och täck med vatten, salta och koka upp, låt koka ca. 5-10 min.

Varva sedan rättika, morötter, skivad lök, pressad vitlök och 1 dl av osten i formen.
Blanda sedan creme fraichen, färskosten, grädden och krydda med salt, peppar och chilipeppar efter smak.

Fördela blandningen på varje lager och ställ in i ugnen i drygt 1,5-2  timmar.
Ta ut och känn att den är mjuk och strö sedan på resten av osten, höj värmen till 150-175 grader och ställ in gratängen tills den fått lite färg.

Köttet stekte jag som vanligt i en klick smör och kryddade med det mesta :)

Rörde ihop en vitlökssås (finns recept på det under såser).


Mitt i veckan!

Tycker att dagarna går så fort!
Det är redan onsdag ju, galet...

Jag bakar fröknäcken och dricker kaffe, har världens mensvärk och eftersom jag är bortskämd med att inte ha ont under "den" veckan så är det lite jobbigt.

Ska slänga ihop lite frulle och sen sätta mig med dagens plugg, känns helt okej och jag fick VG på båda inlämningsuppgifterna från förra veckan :)

Håller tummarna att den här veckans uppgifter går lika bra.

Hoppas att ni har en bra onsdag, vi hörs senare igen! :)

tisdag 28 februari 2012

Hallå i lådan!

Idag har jag för första gången på (jagvetintenär!) varit i stan, fast jag bor så nära så blir det liksom aldrig av ändå, men idag blev det både lunch, ärenden och lite shopping :)

Lunchen intogs på kolhydratsälskaresfavoritplace: Fridays i kungsan, jag var lite skeptisk till utbudet men det var absolut inga problem att byta ut både det ena och det andra :)

Det blev grillad kycklingfilé med grillade grönsaker, sallad, coleslaw och en ruskigt söt "jack daniels" sås, jag åt inte mycket av den kan jag lova, men gott var det absolut!

Shoppingen blev en ny vårjacka, (kanske för tidigt tycker ni, men det är nu man ska passa på så länge det finns storlekar och utbud!).
Jag har länge varit sugen på en svart läderjacka, och efter tips av fina Louise så hittade jag en fuskis på Lindex som satt riktigt fint på.

Prövade medium och large men bestämde mig för en large eftersom medium satt så fult över brösten, däremot hade nog en medium varit bättre om man tänker på alla kilon som ska smälta bort i takt med snön.....men den dagen den blir för stor kan jag alltid sälja den vidare.


Skitsvårt att få en snygg bild...

Förhoppningsvis så krymper titsen lite också när jag går ner mer...

Stövlarna som jag knappt har gått med eftersom det vart slaskigt sen jag fyndade dem, men snart så är det bart ute och jag tror dom kommer att vara snygga till jackan.
Frukosten innan lunchen idag var 2 koppar kaffe och 1 kokt ägg, sen åt jag ju en så pass stor lunch så jag är inte ens hungrig än!
Men jag lär väl bli, och idag funderar jag lite på nån form av asiatisk wok med kyckling och vitkål.....hmmm...
Jag återkommer angående det...

Ha en fortsatt skön tisdag alla rara!

måndag 27 februari 2012

Glömde ju....

Att berätta att jag knatade 10 km på bandet idag :) är riktigt nöjd med den här måndagen!

Frukosten: 2 kokta ägg med tonfiskröra
Lunch: Pinjefärsbiffar med fetaoströra
Middag: Blomkåls-risotto och lax

Bra matdag och bra med motion, kul plugg också!

Klagar inte på något alls helt enkelt :)

Ha en fortsatt bra kväll alla rara!

Lchf Risotto med kantareller- recept

Det här blev dagens middag, och GUD vad gott det blev!

Jag funderade på vad jag skulle göra till middag och tänkte att om det går att göra blomkålsris som är så likt vanligt ris så borde det gå att göra risotto också :)

4 pers.

"Risotton":

1 stort blomkålshuvud
1 gullök
3 dl vatten + 1/2 buljongtärning (jag tog hönsbuljong)
1 dl torrt vitt vin
1 dl vispgrädde
2 dl kantareller
1-2 dl parmesanost (beroende på hur mycket ni gillar parmesan ;)
1 äggula
salt och svartpeppar

Riv blomkålsbuketterna på den grova sidan av järnet, ställ åt sidan.
Koka upp vattnet och buljongtärningen ställ åt sidan.

Hacka löken och fräs på medelvärme i smör och rapsolja, tillsätt kantarellerna och fräs bort vätskan.

Häll på vinet och koka bort alkoholen (några minuter) på hög värme.

Släng i blomkålsriset, grädden och 1/3 buljong, koka på medelvärme och rör lite nu och då.
Späd som vanligt med buljongen efter att det kokar bort.

När du är nöjd med konsistensen och smaken (krydda efter smak) så slänger du i äggulan och parmesanosten och rör tills det löst sig.
Jag slänge i lite smör på slutet för att få fram alla smaker mer, och det var lyckat :)

Serverade med en bit lax, funkade kanon ihop!

Svårt att få en rättvis bild men klicka så ser ni liiite bättre iaf :)
Låna jättegärna recept men berätta gärna var dom kommer ifrån!

söndag 26 februari 2012

Det kanske inte är lämpligt eller moraliskt...

...att säga att man börjar bli nöjd med det man ser i spegeln, men jag gör det ändå!

Jag har aldrig varit så motiverad som jag är idag, och jag har inte vägt så "lite" som jag gör just nu på flera år och då är det ännu många kilon kvar.

En megakram till alla er som läser min blogg och som kommenterar, det värmer och peppar massor och utan er så vet jag inte om jag skulle vara så motiverad som jag är!

KRAAAAAM! <3

Gott gotti gott gott!

Har ätit sjukt god mat idag (igen) :)

Var inte hungrig i morse så det blev bara kaffe till frukost, däremot lade jag krutet på lunchen och middagen :)

Pinjefärsbiffarna med fetaoströra och frästa grönsaker

"Fajitas" med hemlagade såser, recept på salsan finns under recepten!

Nu är jag mätt och nöjd :)
Om ni inte testat pinjefärsbiffarna så måste ni göra det, otroligt goda och enkla att slänga ihop!

Dagens träning blev storstädningen, det tar på att torka köksskåp och skura golv!

Vad har ni gjort för kul idag? slappat eller vart hurtiga?

Ha en skön söndag!

Vintips!

Superfint väder ute ändå har jag inte tagit mig ut....storstädar lägenheten istället.
Och jag kan lova att det behövs, det ser man extra tydligt när solen lyser in på allt damm...

Måste tipsa er om ett supergott vitt vin som vi drack igår, jag föll för det redan för 3-4 år sedan när det fanns med på vinlistan på mitt gamla jobb.

Den är frisk och fräsch och har en låg sockerhalt, en favorit som kan drickas som den är eller med skaldjur/fisk.
HÄR kan ni läsa mer om den
Ha en skön söndag!

Oxrullader med blomkålspuré recept lchf

Hade en supermysig kväll igår, åt en delikat middag hos goda vänner och kollade på Mellon, det här var vad som serverades!


Otroligt gott var det, jag letade upp receptet som kommer ifrån boken: 6 kilo på 6 veckor av Ola Lauritzson & Ulrika Davidsson (har förstått att boken är riktigt bra med fina recept).


4 portioner


8 skivor lövbiff
200 g philadephiaost
3 msk dijonsenap
1/2 dl färsk hackad oregano
1 msk smör
salt och peppar efter smak


Blomkålspuré
1 blomkålshuvud
0.5-1 dl grädde
1-2 msk dijonsenap
1/2 dl färsk oregano

1 äggula
salt och peppar efter smak


Oxrulladerna:
Lägg ut lövbiffarna på ett skärbräde och bred på färskost och senap, strö sedan över lite hanckad färsk oregano, krydda med salt och peppar och rulla ihop.
Fäst med tandpetare, stek sedan i smör ca.7-8 minuter.


Blomkålspurén:
Skär blomkålen i mindre bitar, koka i lättsaltat vatten ca. 10-15 minuter.
Häll av vattnet och mixa sedan blomkålen med grädden, häll tillbaks purén i kastrullen och koka upp.
Tillsätt senapen och smaka av med salt och peppar, späd eventuellt med mer grädde om det behövs.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner äggulan och färsk oregano.


Servera med en fräsch sallad till!


Smaklig måltid!