torsdag 22 mars 2012

Souvlaki med frästa grönsaker och tzatziki - recept

Gårdagens middag var enkel men otroligt god!Och det är så härligt att grillsäsongen är här, grillat är ju godast! :)

Souvlakin:

1 fläskfilé
1 citron
1 dl olja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk chilisås
2-3 tsk oregano (torkad)
1 tsk chiliflakes (går bra med pulver också)
flingsalt och svartpeppar

Pressa citronen och vispa ihop med resten av ingredienserna, skär fläskfilén i skivor och marinera i såsen.
Låt stå ett par timmar innan du grillar den!
Tzatziki:

4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 gurka /1/2 om den är stor)
2 vitlöksklyftor
lite pressad citron
salt, svartpeppar

Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet och krama ur vätskan ordentligt, blanda med yoghurten.
Pressa i citron och vitlök, krydda efter smak.
Låt stå en stund innan servering så att smakerna hinner blandas.

Sen strimlade jag paprika, klyftade rödlök och hyvlade zucchini.
Fräste i en klick smör och lite olja, kryddade med flingsalt och svartpeppar.

Himmelskt gott, testa!

2 kommentarer:

  1. Jag verkligen älskar grekisk mat men lagar sällan själv. Det här måste absolut testas!

    SvaraRadera