onsdag 28 mars 2012

Köttfärs-blomkåls "risotto" lchf recept

Kvällens middag var supergod!
Testade att göra en variant på en liknande "fusk-risotto" som man fick i skolan.
Den här var ungefär tusen gånger godare :)

500 gr. köttfärs
1 blomkålshuvud
1 zucchini
2 dl ärter
1 rödlök
½ purjolök
1 gul paprika
½ dl chilisås
2 msk soja

Chiliflakes, paprikakrydda, cayennepeppar, svartpeppar och salt

Stek köttfärsen och krydda med ovanstående kryddor efter smak och ha i sojan och chilisåsen, ställ sedan åt sidan.

Riv blomkålen på den grova sidan, finhacka löken, paprikan, purjolöken och zucchinin.
Blanda ihop alla grönsaker i en stor bunke.

Stek sedan grönsaksblandningen i en klick smör och olja ca 3-4 minuter, krydda med samma kryddor som ovan efter smak.

Jag stekte i två omgångar och lade allt i en stor bunke, sedan värmde jag köttfärsen och när allt var stekt blandade jag ihop allt och smakade av.


Det var otroligt smakrikt och gott!



3 kommentarer:

  1. Perfa!! Ännu ett recept med "slevamat" som verkar dundergott! Detta ska provas!=D Kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gud du måste testa det!
      Superdupergott! och perfekt till lunch dagen efter!

      Radera
  2. Tur att man kan hitta massa nya recept på bloggar. Nu har jag fått en massa nya tips. Tack :)

    SvaraRadera