lördag 11 februari 2012

Lchf Morotskaka Recept

Ingredienser:

75 g smör
1 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker!)
1 dl sukrin (jag brukar blanda sukrin och steviasocker)
1 krm salt
3,5 dl mandelmjöl
2-3 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1 dl turkisk yoghurt
1 dl kokosflingor
2 morötter
 

Glasyr:

250 gr philadelphiaost
50g smör
3 msk sockerersättning
0,5 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljpulver
1/2 pressad citron


Sätt ugnen på 175 grader, (150 grader varmluft)

Smöra och "bröa" en rund springform med mandelmjöl.

Smält smöret och blanda ner vaniljpulvret och ställ åt sidan.

Vispa äggen med sukrinet och en gnutta salt tills det blivit pösigt och lite vitare.

Blanda ihop dom torra ingredienserna i en bunke, blanda ihop med äggsmeten.

Häll i yoghurten, den rivna moroten, kokosflingorna och smöret/vaniljpulvret.

Blanda ordentligt och bred ut smeten i formen, grädda mitt i ugnen ca. 25-30 min.

Under tiden kakan gräddas kan du röra ihop glasyren, kör smöret en kort stund i mikron så att det blir mjukt, blanda ihop alla ingredienser och smaka av.
Ställ sedan i kylen.
När kakan är klar låter du den svalna en stund innan du breder på glasyren, ät och njut!

Den var väldigt smakrik och god (fast jag inte är en bakelse-människa alls :)



8 kommentarer:

  1. Ser väldigt smaskig ut :)

    SvaraRadera
  2. Såg supergott ut!! Jag är inte heller värst förtjust i bakverk (mera godisråtta) men morotskaka är smaskigt! Ska definitivt provas nån gång:))

    SvaraRadera
  3. men hur blev det här lvhf när det är både vaniljsocker och morot i?

    SvaraRadera
  4. Du har nog glömt skriva in äggen i receptet!

    SvaraRadera
  5. "alice" det är inte vaniljsocker i, det är vaniljpulver :) och morötter är bra att äta fast inte att koka dom då dom förlorar vitaminerna och fibrerna :)

    SvaraRadera
  6. Hur många ägg????

    SvaraRadera
  7. Hur många ägg ska det vara ?

    SvaraRadera