söndag 22 januari 2012

Västerbottenpaj a´la lchf

Ingredienser:
1 dl pofiber
½ msk fiberhusk
½ dl vispgrädde
½ tsk bakpulver
1 ägg
75 g smör

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna ordentligt.
Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter även upp på kanterna.
Förgrädda ca 5-10 min i 200°


Fyllning:
3-4 dl riven västerbottenost
1 liten gul lök
3 dl grädde
3 ägg
salt, svartpeppar

Finhacka löken och fräs den tills den fått lite färg, fördela jämnt i botten på pajskalet.
Strö över osten, vispa sedan ihop stanningen och häll över osten.
Grädda i ca. 15-20 minuter ca.175 grader.


Ät och njut med valfria tillbehör!
Jag åt den med rödlök, creme fraiche och citron, många gillar sikrom/löjrom till!

9 kommentarer:

  1. ser fantastiskt god ut!!! västerbottenpaj är ljuvligt.....

    SvaraRadera
  2. Mums va gott!! Ost is da shit liksom, haha! Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Vill ha nuuuuuuu!

    SvaraRadera
  4. Ja det var riktigt gott! :)
    Kommer absolut att bjuda på detta nån gång som förrätt! :)

    SvaraRadera
  5. Mmmm så gott det låter och ser ut!!

    SvaraRadera
  6. Provar! kladdig som fasen den där smeten, men lite kallt vatten på fingrarna så gick det massor bättre!
    Inne i ugnen nu; nu blir det bacon, fetaost och spenat som fyllning och äggstanning med kryddor ---

    Rapport;
    Den blev väldans god. däremot lyckades jag ju grädda botten lite för hårt, så den blev lite hård och sprack lite, men med stanningen även under pajen^_^ så blev det hela ok. och väldigt gott!!!

    SvaraRadera
  7. minskade smöret till 50 gra.. blev mycket bättre i omgång två av pajdegen.. =)

    Massa gott!!

    SvaraRadera
  8. Supergod blev den men hade fungerat ypperligt även med mindre smör i pajskalet - blev lite väl mastigt nu men supergod - utökade fyllningen med 60 gram renskav och en näve grovhackade kantareller.

    SvaraRadera