måndag 23 januari 2012

Grekisk kyckling med tzatziki och tomatsallad

På begäran får ni här receptet på min souvlaki med kyckling :)

Marinad och kyckling:

4-5 kycklingfileér
1 pressad citron
1/2 dl olivolja
1 tsk flingsalt
Valfria kryddor, jag använde, oregano och svartpeppar

Dela kycklingfileérna så att dom är lagom tunna och fina, blanda ihop marinaden och häll över kycklingen.
Blanda ihop och låt stå i minst en timme, gärna i rumstemperatur.

Tzatziki:

4 dl turkisk eller grekisk yoghurt
1 gurka /1/2 om den är stor)
2 vitlöksklyftor
lite pressad citron
salt, svartpeppar

Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet och krama ur vätskan ordentligt, blanda med yoghurten.
Pressa i citron och vitlök, krydda efter smak.
Låt stå en stund innan servering så att smakerna hinner blandas.

Tomat & löksallad:

1 ask körsbärs tomater
1 rödlök
persilja
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 rapsolja
flingsalt och svartpeppar

Dela tomaterna på mitten, finhacka rödlöken, klipp i lite persilja.
Häll på oljan och vinägern och blanda ihop.
Krydda efter smak!
Smaklig måltid!

P.S Länka gärna tillbaks hit om ni delar recepten på min sida, tack!

2 kommentarer:

  1. Ska man inte steka kycklingen?

    SvaraRadera
  2. Hmm måste du fråga så ska du nog inte laga mat ;)

    SvaraRadera