onsdag 23 november 2011

Skinkstek med löksås

Enklare än såhär blir det nog inte :)

1 skinkstek (runt 1 kg)
olja
valfria kryddor (jag tog rosmarin, timjan, salt, peppar)
soja (eller om man vill marinera den med grillolja funkar lika bra)

Marinera allt och låt stå och dra, (allt från 3 timmar till 12)

Bryn sedan steken på hög värme i stekpanna, lägg över i en smord form.
Lägg varmluftsugnen på 175 grader, vanlig ugn 200 grader.
Stick in en termometer där köttet är som tjockast och släng in i ugnen.

När termometern visar 70 grader tar du ut köttet och slår in det i folie och låter det vila i 10 min.
Sedan är det bara att äta och njuta :)

Löksås:

2 små lökar eller 2 stora
5 dl grädde
2 msk soja
1 msk kalvfond
salt och peppar

Skiva löken och bryn i smör, den ska inte få för mycket färg men bli lite gyllene, häll på resten av ingredienserna och salta och peppra efter smak.
Låt koka ihop till en krämig sås.


1 kommentar:

  1. Mm vad gott :)

    Svar: Ja, här ska vi ta fram julsakerna till helgen tror jag. Maste skaffa lite fler saker eftersom vi bor i ny lägenhet i ar, och den är saa mycket större ;-) Ska tom ha en julgran i ar :)

    SvaraRadera