måndag 10 oktober 2011

Formfranska Lchf recept

Om receptet ser lite konstigt ut är det för att jag kopierat det från en annan plats, testade att göra det idag och det blev kanonbra!
Var lite rädd att det skulle smaka mycket mandel men det gjorde det inte, receptet hittade jag hos "Matgiken" :)
________________________________________________________
LCHF-formfranska, 20–24 skivor

4,5 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
1 dl fiberhusk
1 msk bakpulver
1,5 tsk salt
6 ägg
3 dl crème fraiche
1 dl kokosfett, smält
smör och sesamfrö till formen
  • Sätt ugnen på 200°
  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Blanda därefter det smälta kokosfettet, ägg och creme fraiche och rör slätt.
  • Vänd så ner de torra ingredienserna i de blöta. Låt stå och svälla i fem minuter.
  • Smöra och ”bröa” under tiden en avlång bakform med sesamfrön. Häll ner smeten och jämna till ytan med en slickepott doppad i kallt vatten.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 45 minuter.
  • Låt det färdiga brödet vila i formen i fem minuter, innan du välter upp det på ett galler för att svalna.

2 kommentarer:

  1. Det här bara måste jag baka i det snaraste!!! Hoppas man kan hitta mandelmjöl på ica.. ;-)

    SvaraRadera