tisdag 15 mars 2011

Laxfärsbiffar med remouladesås a´la Daniela

Laxfärsbiffar med remouladesås a´la Daniela
Vart sugen på fiskfärsbiffar (barndomsminnen från skolan :) så jag improviserade ihop ett recept som faktist vart riktigt bra.



Ca. 4 pers.

1 kg laxfile
1 gul lök
2 dl vispgrädde
3 ägg
1 kruka dill
lemondill krydda (lchf butiken)
(citronpeppar går säkert lika bra)
1,5-2 tsk salt
svartpeppar

Skär laxen i mindre kuber och lägg i en bytta, mixa sedan laxen (jag använde stavmixer) det är lite pyssligt men ju finare mixat desto bättre biffar!
finhacka löken och dillen och släng i byttan, häll på grädde och pressa i citronen.
Knäck sedan i äggen och rör ihop allt!
Krydda och rör ihop "smeten", klicka sedan ut små "högar" med röra i stekpannan för dom är omöjliga att forma med händerna.
Platta sedan ut dem med en stekspade så går det fortare att steka dom!

"Fusk" remouladesås

2,5 dl majonnäs
1,5 dl creme fraiché
1 liten gurka
1 liten rödlök
1 kruka dill
2 tsk kapris
1/2 citron
Salt, svartpeppar och lite citronpeppar


Blanda majonnäsen och creme fraichén.
riv gurkan (krama ur vätskan) blanda med majjoröran.
Finhacka löken, dillen och kaprisen och släng med i byttan.
Pressa i den halva citronen och krydda sedan efter smak.

Låt stå en stund innan servering så att den får dra sig.

Det passar även bra att servera med kokta grönsaker eller blomkålspuré!


Hoppas det smakar!

2 kommentarer:

  1. Måste prova de där någon dag ser så galet gott ut :)

    SvaraRadera
  2. Gjorde liknande laxburgare i midsomras, men då med skagen röra till. Nu måste jag prova remouladen nästa gång!

    SvaraRadera