torsdag 3 mars 2011

Indisk biff med raita

Indisk biff med raita

Indisk biff
4 pers.


600 gr. rostbiff
3 vitlöksklyftor
3 tsk sambal oleak
3 msk sojasås
3 msk vatten
1 msk gula senapsfrön
2 tsk. spiskummin
2 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk paprika pulver
1 tsk torkad koriander


Strimla köttet i lagom bitar, skala och skiva vitlöken i ganska tunna skivor.
Torrosta senapsfröna i en stekpanna.
Stek köttet, vitlöken och senapsfröna i en stor klick smör och en liten skvätt olja, släng i alla kryddor, vattnet, sojan och sambal och koka ihop.
Låt stå på låg värme.
(krydda mer eller mindre beroende på smaklökar! :)


Raita:
3-4 dl turkisk yoghurt
1/2 gurka (ta bort "mittdelen")
1 liten kruka mynta
1/2 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
1/2 rödlök
3-5 droppar sötningsmedel eller lite socker
(lite limesaft om man vill)
Salt, peppar, spiskummin


Riv gurkan och krama ur vätskan, hacka koriandern, myntan och rödlöken och blanda ihop allt med yoghurten.
Pressa i vitlöken och smaka av med kryddorna.
Låt stå en stund innan servering.


Till rätten wokade jag paprika, rödlök och broccoli i olja, kryddade med salt och peppar (allt annat har så mycket smak)


Det smakade väldigt bra och raitan behövs för att svalka lite :)

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar