måndag 7 februari 2011

Tonfisk och skinka /Veckans Pizza

2 Ägg
2 dl Pofiber (gluten hyllan)
2 dl vatten
2 msk Fiberhusk (gluten hyllan)
1 tsk oregano
1 tsk Bakpulver
1 msk rapsolja och 1 msk smält smör
sen hade jag i lite chilipulver och vitlökssalt

Gör så här:
Knäck äggen i en bunke
Häll i pofiber och  vatten samt  fiberhusk, salt, bakpulver, oljan, smöret och kryddorna och rör runt ordentligt , degen ska kännas ungefär som en mördeg, är den för torr så tillsätt lite mer vätska.
Låt det stå och svälla 15 minuter.
Undertiden kan du förbereda fyllningen:

Och lägga ugnen på 150 grader om du har varmluftsugn annars 175 grader!

Fyllning:

Tomatsås, tomatpuré eller som jag brukar ta santa marias tacosalsa medium stark
3-4 dl riven ost
1/2 burk tonfisk i olja
4-5 skivor skinka
3-4 skivor grön jalapeno (om man gillar starkare pizza)
1 liten rödlök


Tips! när du "klämmer" ut degen gör det då på ett lite oljat bakplåtspapper, ha sedan ett annat inoljat papper klart på en plåt och "vänd" över degen på det nya pappret så får du en proffsigt snygg pizza :) (symmetri-nörden)

Grädda sedan bottnet i ugnen ca. 10 min. ta sedan ut plåten och låt svalna ett par minuter



När grunden har svalnat kan du lägga på fyllning, börja med tomatsåsen och sen osten.





När du har smackat på allt mums så ska pizzan in i ugnen igen, höj då graderna lite eftersom den bara ska få lite färg, ca. 10 min.





MUMS! ät och njut....det gjorde jag.



Måste även påpeka IGEN att det bara är 4 kolhydrater per sats deg, så man kan gott unna sig pizza.

1 kommentar: