måndag 7 februari 2011

Pinjefärsbiffar med fetacréme och rostade grönsaker

Pinjefärsbiffar med fetacréme och rostade grönsaker



4 portioner
600 g nötfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
salt och svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
5 soltorkade tomater i olivolja
50 g pinjenötter
1 liten squash
1 gul paprika
1 röd paprika
olivolja
1 tsk torkad basilika


Fetacrème200 g fetaost
1 burk crème fraiche (15%)
1/2 kruka basilika
4 soltorkade tomater i olja
salt och svartpeppar


Gör så här:Sätt ugnen på 200°C. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål.
Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner i färsen.
Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt.
Skiva squash, paprika och rödlök och lägg på en annan ugnsplåt.
Häll lite olivolja över grönsakerna och strö på salt, svartpeppar och torkad basilika.
Ställ in bägge plåtarna i ugnen i ca 20 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
Smula fetaosten och blanda med crème fraichen i en skål.
Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen.
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera biffarna med rostade grönsaker och en klick fetacrème.
Jag gjorde en sallad till.

 
Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar