tisdag 22 februari 2011

Kort och gott om idén bakom Lchf!

LCHF står för Low Carb, High Fat. Eller lite kolhydrater med en högre andel fett.
Låter LCHF för krångligt? Det är ok – du kan också kalla det för njutmetoden.
Man kan nämligen äta sig mätt på god mat och ändå gå ner i vikt.

Ät gärna: kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (som smör).

Undvik helst: socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis).

Ät när du är hungrig tills du är lagom mätt. Så enkelt är det.
Du behöver alltså inte räkna kalorier eller väga maten.
Och glöm alla industriframställda lightprodukter, nyckelhålsmärkningar och liknande.

Det finns goda vetenskapliga skäl att LCHF fungerar. När du undviker socker och stärkelserik mat stabiliseras ditt blodsocker och det fettlagrande hormonet insulin sjunker.
Då ökar din fettförbränning och du blir mättare.

Tycker du att det verkar intressant och vill fördjupa dig i ämnet?
Gå då in på Andreas Eenfeldts hemsida: www.kostdoktorn.se
(därifrån faktan ovan kommer ifrån!)

Det är också Andreas som är författaren bakom boken som jag tjatat så mycket om: Matrevolutionen


Hoppas ni fått eller får svar på era frågor kring lchf!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar