torsdag 17 februari 2011

Falsk Biff Rydberg a´la Daniela

Falsk Biff Rydberg a´la Daniela
2 pers.


400-450 gr. strimlat nötkött
2 msk kalvfond
2-3 dl vatten
salt och svartpeppar


Fräs köttet i smör, när köttet är brynt kryddar du och häller på vattnet och fonden, sen låter du köttet puttra tills vätskan är helt borta (för att få köttet mört)
Tillsätt en klick smör och fräs upp igen, sen är det klart.


Ta sedan en stor gul lök, finhacka och stek på låg värme i rikligt med smör.
Stek den i minst 10-15 min. för att ta fram sötman.


Senapsgrädde:
1,5 dl vispgrädde
1-1,5 tsk colemans senapspulver
0,5 tsk dijonsenap
4-6 droppar hermesetas (sötningsmedel)


Vispa ihop grädden och senapspulvret tillsätt sedan hermesetas och dijonsenapen.


Koka sedan broccoli eller blomkål till, vill man kan man fräsa tärnad zucchini för att få rätten mer lik orginalet! :)


Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar