onsdag 16 februari 2011

Danielas Sesampanerande kycklingfilé med hemlagad currysås

Danielas Sesampanerande kycklingfilé med hemlagad currysås

Hemlagad currysås
4 pers.
5-6 dl grädde
1 gullök
1 msk kycklingfond
½-1 msk mango chutney
2-3 tsk curry
½ tsk spiskummin
½ tsk cayennepeppar
Salt och peppar
Hacka löken och fräs i smör, släng i kryddorna och fräs en stund.
Häll sedan i grädden, mango chutneyn, kycklingfonden och koka ihop, låt puttra på låg värme tills såsen reducerat ner och blivit lite tjockare.
Sila bort löken och krydda med salt och peppar efter smak!


Sesampanerade Kycklingfileér
4 pers.
4 kycklingfileér (dela dem på mitten så går det fortare att steka) eller köp färdigt delade
1 ägg
2-3 dl sesamfrön
Sojasås
Sambal oleak
Salt och peppar
Marinera kycklingen i soja och sambal i en påse och låt stå och dra en stund.
Knäck ägget och vispa ihop det, häll upp på ett fat.
Häll även upp sesamfröna på ett fat, ta sedan en kycklingfilé i gången och doppa i ägget och sedan i sesamfröna.
Stek sedan de panerade kycklingfileérna i olja och smör ett par minuter på varje sida.
Koka sedan blomkål eller broccoli till, jag hittade sparris-broccoli som passade utmärkt till.


Supergott och enkelt!


Jag säger även som Marie så klokt sade, egna recept är som konstverk.
Du får gärna låna dem, men om du vill lägga ut dem på din blogg får du gärna länka till min blogg och använda samma namn på maträtten. Tack :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar