måndag 31 januari 2011

Fiskgryta med räkor och aioli

ca 4-5 portioner

1 gul lök
olja att steka i
2 paprikor
1 morot
en liten bit purjolök
1 pkt saffran
1 1/2 tsk curry
1 tsk torkad basilika
0,5 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
2 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
8 dl fiskbuljong (jag brukar ta 2 tärningar och 8 dl vatten)
800 gr. valfri fisk (lax och torskfilé är gott)
3 dl vispgrädde
200 gr. skalade räkor


Skala alla grönsaker och hacka i lagom stora bitar, fräs allt tillsammans i olja, lägg i alla kryddorna, slå sedan på buljongen, vinet och tomatkrossen och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar och lägg sedan i fisken, när allt kokat upp lägger du i grädden.
Sjud en stund och ha till sist i räkorna innan servering. Dom ska inte koka, bara bli varma.


Aioli: 1 dl majonnäs (helst hemlagad) 2 vitlöksklyftor, citron efter smak, 0,5 dl creme fraiche, cayennepeppar (lite) och salt och peppar.


Hoppas det smakar! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar